Коментар щодо виготовлення інструменту із вмістом синтетичних алмазних порошків
04 August 2023 admin

Наше підприємство неодноразово отримувало замовлення на алмазний інструмент із застарілими вимогами на алмазний порошок, які зокрема дублюють дані в ГОСТах. Через те, що оновлення державних стандартів на інструмент на сьогодні об’єктивно проблемне, на виробництвах часто продовжують або використовувати старі стандарти, або працювати “як було завжди”. Попри те, що слідування радянським стандартам 40-50 - річної давності має об’єктивну сумнівність, підняття нами вимог на інструмент все ще може викликати ряд запитань від замовників такого інструменту.

Варто зауважити, що стандарти ГОСТ визначали вимоги до інструменту, зокрема використання алмазної сировини, зважаючи на можливості тогочасної промисловості та синтезу алмазів. Попри це, технології не стоять на місці, а надто синтез алмазів та розробка алмазовмісних на CBN-вмісних матеріалів. З часів розробки ГОСТів синтетичні алмази в десятки разів вищої міцності та інших перевершувальних фізико-механічних властивостей стали доступними на ринку для широкого промислового використання.

Тому, отримуючи замовлення на інструмент зразку ГОСТ, ми зважаємо на сучасні можливості алмазної промисловості та наших виробничих технологій. Відповідно ми використовуємо алмазну сировину не згідно із прописаними застарілими технічними умовами, а ту, яка в межах ефективних витрат забезпечить максимально якісну роботу інструменту відповідно до напрямку його застосування. Варто зазначити, що дуже часто така зміна якості навіть не відображається значним чином на вартості продукції через особливості ринку синтетичних алмазів.

Дбаймо разом про якість українського виробництва.

Contact us
To write a letter
Замовити товар